Ankara'daki etkinliğe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı  Hamit Ayanoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında "Kadın Çiftçilerin Eğitimi", "Çiftçilerin Eğitimi" ve "Ziraat Odaları Hatıra Ormanları Kurulması" konulu protokoller imzalandı

-TZOB Başkanı Bayraktar:
"Türkiye, bu bölgede daha güçlü bir ülke olmak, daha etkili bir dış politika yürütmek istiyorsa, güçlü bir tarım sektörüne sahip olmalıdır"
-"Yapısal sorunlarımızın yanı sıra verilen desteklere rağmen, gübre, mazot, tohum, elektrik gibi girdi fiyatlarının yüksekliği Türk çiftçisini zorluyor"
-"Okul sütü projesinin tüm eğitim-öğretim dönemini kapsaması, denetiminin yapılması ve süreklilik arz etmesi; yoğurt, peynir, ayran gibi diğer süt ürünleriyle çeşitlendirilerek devamı önem taşıyor"
-"Yıllardır böyle bir projenin hayata geçmesini istiyorduk. Bu konu polemik konusu yapılmayacak kadar ciddi ve önemli bir projedir. Destekliyoruz, sonuna kadar da arkasındayız"
-"Ziraat Bankası'nın talep ettiği, komisyon, ipotek, sigorta ve diğer masraflar, çiftçimizin yoğun şikayetlerine neden oluyor. Bankanın bu konularda yeniden bir düzenleme yapmasına ihtiyaç duyuluyor"
-"Miras hukuku, arazi toplulaştırılması, et ve sütte müdahale kurumu oluşturulması, okul sütü projesi konuları cesaret isteyen önemli çalışmalardır. Bu ve benzer konulardaki gayretleri Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak destekliyoruz ve sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz"