Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Recep MUĞLU Mesajında;

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a yaptığı çıkartmanın Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanması açısından tarihe altın harflerle kazındığına işaret eden Başkan MUĞLU, gençlere seslenerek şunları söyledi: “Bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs, milletimizin sizlere olan güveninin en büyük göstergesidir. Devletimizin birliği, demokrasimiz, istikbalimiz ve istiklalimizi koruyacak sizlersiniz. Çok zor şartlarda, büyük bir mücadele sonunda kazandığımız bağımsızlığımızı ilelebet koruyacağınıza inancımız tamdır. Dün olduğu gibi bugünde gençlerimizin gücünün farkındayız. Gençlerimizin, vatan aşkını kurtuluş döneminden sonra en iyi şekilde 15 Temmuz gecesinde hissettik. 15 Temmuz gecesi yok edilmeye çalışılan demokrasimiz, sizlerin kararlı duruşu sayesinde teminat altına alınarak korunmuştur. Sizlerde bu vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Geleceğin mimarı, mühendisi, doktoru, iş adamı, bilim insanı hatta Türkiye’yi yönetecek devlet adamı olarak yetişecek olan sizlerin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağına güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Tüm Yurttaşlarımızın, Karamanlı Hemşerilerimizin ve milletimizin efendisi köylü ve çiftçilerimizin   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını ve Gençlik Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.