'Karaman Toplulaştırmada Başarılı'

Toplulaştırılmış arazi alanının 140 bin hektara çıkması hedefleniyor.

Karaman Merkez Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, tarımda yapılan toplulaştırmaların tarımsal verim için çok önemli olduğunu söyledi.

Ülkemizde tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle küçülmüş, parçalara bölünmüş olduğunu, verimliliği ve karlılığının olması gerekenden çok aşağılarda kaldığını ifade eden Muğlu, "İşletme büyüklüklerinin istenen değerlerin altına düşmesi, ekonomik tarım yapılmasını imkansız hale getirmektedir. Bunu önlemenin yolu öncelikle tarım arazilerindeki daha fazla parçalanmayı ve bozulmayı önleyici yasal, hukuksal düzenlemeler yapmak, sonrasında da bugüne kadar oluşmuş küçülmelerin, parçalanmaların, düzensizliklerin, şekil bozuklukları gibi, iyileştirilmesidir" dedi.

Muğlu, Karaman’da arazi toplulaştırması yapılabilecek tüm belde ve köylerde 2012 yılı sonu itibari ile toplulaştırmanın tamamlanacağını tahmin ettiğini belirterek, "Bu konuda Türkiye geneli baz alındığında Karaman çok başarılı. Karaman kurak bir bölgede olduğu için ve bölünmüş arazilerin sorunları nedeniyle ortaya çıkan birçok zararın ortadan kaldırılması için arazi toplulaştırma soruna hızla çözüm olacak" dedi.

Halen Karaman’da 90 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yapıldığını ifade eden Muğlu, yıl sonu itibari ile toplulaştırılmış arazi alanının 140 bin hektara çıkmasının hedeflendiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Karaman Larende Haber - İHA