Muğlu: "Tarım'da Teknolojiyi Takip Etmek Çok Önemli"

MUĞLU'DAN TARIM TEKNOLOJİSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu: "Tarım'da teknolojiyi takip etmek çok önemli"

Karaman Ziraat Odası Başkanı  Recep Muğlu Tarım alanında teknolojiyi takip etmenin çok önemli olduğunu ve mutlaka çiftçilerimizin yeni gelişmeleri takip etmesi gerektiğini bildirdi.

Muğlu, yaptığı yazılı açıklamada, birçok ülkenin tarım teknolojisinin son son sistemini kullandığını belirtti.
Artan nüfusun beslenme, barınma ve giyinme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için birim alandan daha fazla ürün elde etmenin yollarını aradığını ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin tarım teknolojisini geliştirmesi gerekiyor. Artan nüfusun beslenme, barınma ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ileri tarım tekniklerinin uygulanması gerekiyor. Günümüzde dünyanın stratejik ve ekonomik değer taşıyan en önemli sektörlerinden biri olan tarım sektörü, ülkemiz ekonomisi açısından da büyük önem taşımaktadır. Tarıma elverişli toprakların ve kullanılabilir kaynaklarının azalması, artan ülke nüfusuyla birlikte değerlendirildiğinde, sürdürülebilir nitelikte sağlıklı, güvenli ve yeterli gıda üretimi, gıda güvenliği ve kaliteli bir yaşam ortamı oluşturmak tarımın ana hedefi durumuna gelmiştir. Ülkemiz tarım sektöründe var olabilmesi için teknolojiği gerçek anlamda tarım ve tarımsal ürünlerde kullanması gerekmektedir.'

Haber Kaynağı: www.haberci70.com